Opetuspäivät luonnossa

Haku luontokoulun kummiluokaksi, jolloin luokka tai päiväkotiryhmällä on neljä opetuspäivää, on keväällä ja alkusyksyllä, ks toimintamuodot. Ilmoittautuminen Vantaan luontokoulun yksittäsiin opetuspäiviin on keväällä, keväisin lähetetään tiedote päiväkoteihin ja kouluihin. Retket ovat maksuttomia vantaalaisille päiväkotiryhmille ja koululuokille. Retket täyttyvät keväällä yleensä nopeasti. Lisätietoja kevään 2018 löytyy retkitiedotteesta. Syksyn retket täyttyivät jälleen suurimmaksi osaksi keväällä ilman retkeä jääneistä. Mikäli ylimääräisiä päiviä jää tai tulee peruutuksia, tiedotamme niistä etusivulla.

Vantaan luontokoulun satuteemaiset opetuspäivät päiväkotiryhmille ja alkuopetukselle

Huhti-toukokuussa ja elokuussa on tarjolla kausityöntekijän ohjaamia opetuspäiviä eli saturetkiä, joissa leikkien ja elämysten kautta tutustutaan metsäluontoon ja eläydytään metsän elämään. Saturetket tehdään yleensä Vantaan luontokoulun takana sijaitsevaan Ojangon metsään.

Vantaan luontokoulun opetuspäivät koululuokille

Vantaan luontokoulu järjestää opetuspäiviä koululaisryhmille kausityöntekijän ja tuntityöntekijöiden opastamina. Eka-tokaluokkalaiset voivat osallistua saturetkille, ks yllä. Toisesta luokasta alkaen on tehty retkiä Storträsk-lammelle ja kolmannesta eteenpäin kierretty Kalkkiruukin luontopolkua. Myös Kallviikkiin meren rantaan on tehty retkiä. Luontokoululta saa retkille ohjaajan ja välineet. Luontokoulu, Storträsk ja Kalkkiruukin luontopolku ovat saavutettavissa julkisella liikenteellä. Kallviikin retki vaatii alaluokilla bussikuljetusta. Kallvikin retkiä pystytään yleensä järjestämään vain muutama vuosittain, koska se on ollut myös suosittu kummiluokkien retkikohde.

Kaupunkien kaikille avoimet retket

Vantaan kaupungin ympäristökeskus ja muut pääkaupunkiseudun ympäristökeskukset järjestävät luontoretkiä kevään, kesän ja syksyn aikana. Retkillä tutustutaan luontoon monipuolisesti. Aiheina ovat muun muassa muuttolinnut, kevään seuranta, kasvit, perhoset, lepakot, yrtit ja sienet.

Tiedot pääkaupunkiseudun retkistä löytyvät kaupunkien yhteisestä Retkikalenterista, joka julkaistaan huhtikuussa. Retkikalenteri löytyy mm. Vantaan ympäristökeskuksen sivulta. Suora linkki on tässä, sen toimivuutta ei voi taata, hakukoneella Pääkaupunkiseudun luontoretkikalenteri pitäisi toimia. Retkikalenteria saa kirjastoista ja yhteispalvelupisteistä. Hauskoja retkiä!